Az egyesület neve a tárgyban; elérhetőségei  +36 30 760 2373

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Adószáma 19348553-1-06

bankszámlaszáma: 12076903-01869968-00100000

Az egyesület célja: a kertész gazdálkodók részére szakmai ismeretterjesztés, szakmai tanácsadás, közösségfejlesztés, Szegvár Nagyközség és közvetlen térségében gazdálkodók közötti szakmai párbeszéd és szakmai információ csere létrehozása a kertészeti termesztés kultúra fejlesztése, ápolása és népszerűsítése.

A szentesi paprika oltalom alatt álló földrajzi jelzést (OFJ) kapott az Európai Bizottságtól. Az unió élemiszer-minőségjelző rendszerében - az oltalom alatt álló eredetmegjelölés (OEM, angolul: protected designations of origin, PDO) mellett - az oltalom alatt álló földrajzi jelzés (angolul: protected geographical indications, PGI) az egyik legfontosabb kategória.
A termékleírás szerinti hegyes erős, édes - töltenivaló, kápia, paradicsom - , illetve csípős ízű paprikafajtát a 19. század második felében a betelepedő bolgárkertészek kezdték termeszteni Délkelet-Magyarország szentesi kistérségében (Szegvár, Derekegyház, Fábiánsebestyén, Felgyő, Mindszent, Nagymágocs, Nagytőke és Szentes). A minőségi paprikatermesztéshez igen kedvezőek a térség hőmérsékleti- és fényviszonyai, a talajtani és vízrajzi adottságok.

Lap tetejére